Kosten en vergoedingen

Verwijsbrief
Om voor vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking te komen, is een verwijsbrief van uw huisarts noodzakelijk. Indien u deze nog niet in bezit heeft, zullen wij u vragen eerst contact op te nemen met uw huisarts. Wij zullen bij aanmelding controleren of de verwijsbrief voldoet aan de gestelde eisen van de zorgverzekering.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering
U heeft vanuit uw basisverzekering recht op vergoeding van psychologische hulp in de Generalistische Basis GGZ en in de Specialistische GGZ. Voorwaarde is wel dat u niet elders voor dezelfde diagnose in behandeling bent en wij in het bezit zijn van een geldige verwijsbrief.

Indien er geen sprake is van een diagnose, zoals bijv. relatietherapie of als er sprake is van een niet-vergoede diagnose, zoals een aanpassingsstoornis, worden de kosten niet vanuit de basisverzekering gedekt. U daarvoor bij een aantal verzekeringen een aanvullende verzekering afsluiten of ervoor kiezen om de kosten zelf te betalen. 

Eigen risico
Op vergoede zorg vanuit de basisverzekering is het eigen risico van van toepassing. Dit betekent dat uw zorgverzekeraar de kosten van het nog openstaand eigen risico van het jaar waarin uw behandeling is geopend bij u in rekening brengt.

Kosten voor niet-vergoede zorg
De kosten voor zogenaamde Niet Basispakketzorg bedragen per consult € 105,00.

Declaraties
Onze praktijk  is aangesloten bij Mentaal Beter, de declaraties bij uw zorgverzekering lopen via deze organisatie. De declaratie wordt rechtstreeks aan uw zorgverzekeraar gestuurd als uw behandeling is afgesloten of na het verlengen van uw behandeling. U krijgt hierover bericht van uw zorgverzekeraar en deze stuurt u een factuur voor uw (resterende) eigen risico. 

Annuleren van uw afspraak
Bij verhindering dienen afspraken minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd, anders zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd met een bedrag van € 65,00 in rekening te brengen. De weekenden en feestdagen worden niet meegerekend (afspraken voor maandag dienen uiterlijk vrijdag te worden geannuleerd). 
Mocht u willen annuleren dan kunt u bellen met ons algemene nummer: 035 602 91 63.

Wij helpen je graag verder! Bel 035-6029163 voor een afspraak of

Neem contact op

Bekijk onze
therapievormen

Kosten en
vergoedingen

Wanneer naar een
psycholoog?