Hoe gaan wij te werk?

Intakegesprek
Bij de start van een behandeltraject, maken wij eerst altijd persoonlijk kennis met u. Tijdens een intakegesprek (1 of 2 gesprekken) inventariseren wij uw klachten aan de hand van o.a. een uitgebreide vragenlijst. Op deze manier ontstaat een duidelijk beeld van uw problemen. Ook kijken we hoe u de gevolgen van uw klachten ervaart en hoe deze u belemmeren in uw dagelijks functioneren. Wij kijken met een breed vizier naar uw situatie. 

Diagnose en behandelplan
Na de intakefase, eventueel aangevuld met nader diagnostisch onderzoek, stellen wij de diagnose en maken op basis van onze bevindingen en uw persoonlijke situatie, een behandelplan. We stellen samen met u vast op welke problemen we ons zullen richten en formuleren duidelijke doelstellingen. Op deze manier heeft u een concreet einddoel waar u samen met uw psycholoog, naartoe werkt. 

Gesprekken
De gesprekken vinden plaats in onze praktijk of via beveiligd beeldbellen en duren ca. 45 minuten bij individuele gesprekken. Na het gesprek maken wij een verslag en verwerken dit in uw persoonlijke dossier. 

E-health
In overleg met u kan ervoor worden gekozen om naast de gesprekken tevens e-health in te zetten. De online behandelingen bevinden zich in een online privé omgeving. Filmfragmenten worden afgewisseld met opdrachten, educatie en animaties. U kunt zelfstandig aan de slag om uw klachten aan te pakken.

Evaluatie
Gedurende het behandeltraject zullen we regelmatig met u evalueren hoe de behandeling verloopt en wat er nog nodig is om de behandeldoelen te behalen. Hiervoor maken wij gebruik van een zogenaamde ROM vragenlijst (Routine Outcome Monitoring), die u via het beveiligde clientenportaal thuis kunt invullen. 

Einddoel 
Soms bent u al met een paar gesprekken geholpen. Binnen de Specialistische GGZ is er vaak meer tijd nodig om het gewenste resultaat te behalen. Als u uw einddoel gehaald heeft, evalueert u samen met uw psycholoog hoe het proces is verlopen en welk ‘gereedschap’ u nu extra heeft voor de toekomst.

Wij helpen je graag verder! Bel 035-6029163 voor een afspraak of

Neem contact op

Bekijk onze
therapievormen

Kosten en
vergoedingen

Wanneer naar een
psycholoog?